12 Temmuz 2019 Cuma

Adsense Onayi Nasil Alabilirim?

adsense onayı nasıl alabilirim
 Adsense'den onay alamayan site sahiplerinin yorumlarıyla bazen karşılaşıyorum internette. Bu konularda yeni oldukları için bloglarındaki eksikleri bazen göremedikleri oluyor. Maalesef  yardımcı olabilecek birilerini bulmak da her zaman mümkün olmayınca ufak bir detayla aşabilecekleri bir konu büyük bir strese dönüşebiliyor. Adsense onayı nasıl alabilirim diye merak edenler için  bu eksiklikler neler olabileceğini aşağıda madde madde belirttim

Adsense'nin  mantığını biraz anlamak gerekiyor önce: Reklamverenlerin, kullanıcıların ve site sahiplerinin çıkarlarını ön planda tutuyor Adsense. Yani:

Ziyaretçiler; bir siteye girdiklerinde aradıklarını bulabiliyor mu? kaliteli ve yararlı içerik sayfada var mı? Yoksa hiçbir değeri olmayan yazılar mı paylaşılmış. Bu yazımı incelerseniz eğer Adsense onayı almak isteyenler için yol gösterici bilgiler paylaştığımı görebilirsiniz. Kategoriler, benzer yazılar bloğuma ekledim ki site içi gezinmek ziyaretçiler için kolay olsun, diğer yazılarıma da kolayca ulaşabilsinler...gibi bazı belli başlı özelliklere dikkat ettim.

Reklamverenler; kaliteli ve ürünleriyle alakalı yazıların olduğu sayfalarda  reklamların çıkmasını tercih ettikleri için  değeri olmayan bir yazı hem ziyaretçiler için hem de reklamverenlerin işine yaramayacaktır.

Bu yazımda daha detaylı şekilde Adsense başvuru öncesi sitenizin en iyi şekilde hazır olması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalıştım. Bu yazdıklarımı onay almak için düşünmeyin yukarıda değindiğim gibi  sitenizin en iyi hale gelmesi için genel geçer öneriler.

1-Sitenizde kopya yazılar bulundurmayın:
Reddedilme nedenlerinden biridir. Hatta birinci sırayı kopya konusu alır. Belki bunu yazmam klişe gelebilir; ancak yeni bir site açan kişi gerçekten bu mevzulara  hakim olmadığı için  ya da farkında olmadığı için buna pek dikkat etmeyebiliyor; bu nedenle belirtmekte fayda görüyorum.

2-Telif ihlali olan görsel, video gibi ürünler varsa bloğunuzdan kaldırın:
Sitenizde telif ihlali resim, video, yazılar olmamasına dikkat edin. Birinci maddede yazdığım kopya yazılar da bunun içine giriyor aslında; ancak kopya içerik konusunu vurgulamak için özellikle ayrı bir başlıkta yer verdim.
Resimleri telifsiz olarak nereden bulabilirim derseniz, pixabay sitesinden indirebilirsiniz.

4-Sitenizde hakkımda, iletişim, gizlilik politikası sayfaları olması önemli.

5-Tema ve bloğunuzun hızı:
Sitenize gelen bir ziyaretçi geç açılan bir sayfayı beklemeyeceği için  hem hızı iyi olan bir tema tercih edin hem de blog hızınıza önem verin. Onay almak için değil de sitenizin en iyi hale gelmesi için önemli hususlardan biri olduğu için bunu vurguluyorum.  Bir ziyaretçi dediğim gibi geç açılan bir sayfayı beklemediği gibi Google botları  da sıralamaya hızı yavaş olan bir bloğu getirmiyor. Kullanıcı deneyimi önemli olduğu için sitenin açılma hızı dikkate alınan konulardan biri. Tabii inceleme sırasında  Adsense ekibi sitenizin geç açıldığından rahatsız olursa ve birkaç eksik de fark ederse neden sizi reddetmesin değil mi?...

Siteniz için tercih ettiğiniz temanın hızını test etmek için:  gtmetrix.com sitesinden,
boğunuzun hızını da Google hız testinde analiz edebilirsiniz.

6-Site ziyaretçi sayısı: 
Sitenize gelen giden biraz olsun bence:)  Adsense reklamlarını niçin bloğunuzda yayımlamak istiyorsunuz? Tabii ki para kazanmak için. Belli bir ziyaretçi sayısına ulaştıktan sonra başvuru yaptığınızda hem onay almanız kolaylaşır hem de reklamlar yayımlandığında hayal kırıklığı yaşamazsınız.
Adsense onayı aldınız diyelim. Ziyaretçiniz olmadığı sürece para kazanmak mümkün olmayacaktır. Sitenizdeki reklamları gören ya da tıklayan kullanıcılar gerekiyor. Bu organik ziyaretçiyi çekmek için de Seo çalışması yapmak zorunda kalacaksınız.
 Bazı arkadaşlar bir an önce sitelerinde reklam yayımlanmasını istedikleri için başvuru için erken davranıyorlar. Onların içindeki heyecanı fark ettiğim için bazı şeyleri ifade edemiyorum: Onay alsalar bile para kazanmaları için sitelerini geliştirmeleri;  organik ziyaretçi çekecek şekilde kaliteli içeriklere ve aranılan bilgilere sitelerinde yer vermeleri gerekiyor.  Bunlar yapıldığı takdirde zaten onay almak çok zor değil.

7-Yetersiz İçerik:
Adsense başvurusunda reddedilme sebeplerinden biri. Yetersiz içerikten reddedilmek istemiyorsanız:

-Yazınızın içeriğinin kaliteli,  faydalı ve aranılan bilgiler olmasına özen gösterin:
Yüzeysel, öylesine yazılmış yazılar genelde yetersiz içerikten reddediliyor. Değer katan, yararlı, bilgi ihtiva eden yazılar önceliğiniz olsun.

-Site içerik sayısı az olmasın: 
10 tane içerikle ile başvuranlar oluyor. Kimi onay alabiliyorlar kimi alamıyor.... Eğer yazmaya devam edeceğiniz yönünde bir izlenim vermişseniz ve yazılarınız kaliteliyse onay almanız mümkün. Bence içerik sayısı yeterli sayıda olduğunda başvurun. Sırf çok içerik olsun diye de zorlamayın. Her bir yazınıza önem verin. Seo'ya uygun, yararlı içerik Google sıralamasında yazınızın yer alması demek, bu da organik ziyaretçinin sitenize gelmesi demektir. Bu nedenle onay almak için uğraşmak yerine yazınızın içeriğiyle ilgilenmeniz daha iyi olacaktır.

-Yazılarınız çok kısa olmasın:
Yazılarınız biraz uzun tutmaya çalışın. Ben yazılarımın kelime sayısına bakmıyorum; çünkü insanlara yararlı bir şeyler yazmaya çalışırken zaten belli bir uzunluğa ulaşıyor içeriğim; ancak yeni blog yazmaya başlayanlar belki bu konuyu gözardı edebilirler diye belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Kafanızda bu madde daha net olması için örnek vermem gerekirse mesela en az 400 kelimelik bir yazı diyebilirim. (Bu noktaya kadar olan yazım yaklaşık 500 kelimelik bir yazı)

8-Sitenize gelen ziyaretçilerin kolay gezinmesi için kategoriler, benzer yazılarınız vb. olsun:
Diğer sayfalara geçiş yaparken ziyaretçilerin sitede gezinmesini engelleyen her türlü zorluk bu başlığa girebilir. Pop-up ya da açılır pencere, başka sitelere yönlendirme gibi konular politika ihlali sayılıyor.
Onay alamayan birçok siteyi inceleme fırsatım oldu. Bazılarında anasayfa bölümü sorunlu olabiliyor. Bazılarında kategori olmadığı için diğer yazılara ulaşamama gibi problemler rahatsız edici oluyor.
Kısaca diğer yazılarınıza göz atmak istenildiği zaman diğer içeriklere ulaşmakta bir zorluk olması olumsuz bir izlenim verebilir ve ziyaretçilerinizin sitenizden hemen ayrılmasına da bir  neden olabilir.

9-Adsense Onay Süresi (İnceleme süreci):
Kısa sürede cevap geldiği gibi, bu süreç uzayabilir de. Bazen yoğun oldukları için cevap geç gelebiliyor bazen sitenizde eksikler vardır düzeltmeniz için bekletiliyor olabilirsiniz bazen de site hitinizin geçerliliğini incelemek için bu süre uzayabilir. Başvurduktan sonra  yazı yayımlamaya devam edin. Bloğunuzun güncel olması bu süreçte önemli.

10-Sitenizi Google Console'a Ekleyin

11- Başvuru yaptığınızda başka reklamverenlerin reklamlarını sitenizde bulundurmayın.

Ben site onayı için kendi izlenimlerimi ve bildiklerimi mümkün olduğunca burada yazmaya çalıştım. Son söz olarak Adsense onayı almak için acele etmeyin. Kaliteli yazılar yazın. Organik ziyaretçi çekin bloğunuza önce. Yazınız kaliteliyse bloğunuza ziyaretçi geliyorsa zaten onay almamanız için bir neden olmaz....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bilgilendirme:
Link içeren yorumları bloğumda yayımlamıyorum.